Bezlepkové eskymo řezy

na těsto:
2 hrnky bezlepkové mouky Jizerka
1 hrnek cukru krupice
1 prášek do pečiva Dr.Oetker
1 vanilkový cukr
2 vejce
2 polévkové lžíce kakaa
1 hrnek mléka

1/2 hrnku oleje
na krém:
500 ml mléka
2 kokosové pudinky
125 g másla
100 g cukru moučka
1 zakysaná smetana

na posypání : strouhaná čokoláda

  1. Všechny přísady na těsto stačí pouze smíchat a nalít na vymazaný a vysypaný plech (někdo může i těsto šlehat, vyšleháme bílky + oba cukry, potom přidáme žloutky,mléko a olej, pak kakao a nakonec mouka + pršek do pečiva)
  2. Dáme péct do rozehřáté trouby na 160 – 170 stupňů dozlatova
  3. Mezitím si uvaříme z mléka a pudinků hustý pudink, který dáme nejlépe do studené vody vychladit
  4. Upečený korpus necháme vychladnout
  5. Do misky dáme cukr + máslo a mírně utřeme
  6. Přidáme vychladlý pudink a vyšleháme na krém
  7. Nakonec přidáme zakysanou smetanu a promícháme
  8. Krém natřeme na vychladlý korpus a posypeme strouhanou čokoládou a dáme do lednice ztuhnout
  9. Nakonec nakrájíme na řezy a servírujeme

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *