Bezlepkové ciabaty

350 g bezlepkové mouky JIzerka
100 g bezlepkové mouky Schär B
50 g pohankové mouky
40 g olivového oleje
3 čajové lžičky soli

1/2 kostky kvasnic
350 ml vody
1 čajová lžička cukru

na náplň:

kečup, česnek, oregáno, olivy, párek, sýr, cibule, houby …

 

  1. Kvásek uděláme z vody,droždí a cukru
  2. Ostatní suroviny dáme do mísy
  3. Přidáme hotový kvásek a pomocí ručního el. šlehače vyšleháme těsto
  4. Poprášíme lehce moukou a necháme kynout
  5. Těsto rozdělíme na poloviny
  6. Každou polovinu vyválíme na silně pomoučeném vále (musíme mít dost pomoučený vál, protože těsto je řidší a tak se více lepí)
  7. Kečup, prolisovaný česnek a oregáno, smícháme a plát tím potřeme, na to pak skládáme suroviny dle chuti. Správně do ciabat patří olivy. Můžete použít postrouhaný párek a houby opražené na cibulce
  8. Zabalíme podobně jako štrúdl (napřed přehneme jednu polovinu a přes to potom tu druhou) a rozkrájíme na stejně velké kousky
  9. Přeneseme na plech, který jsme potřeli troškou oleje, kraje můžeme mírně zmáčknout k sobě a necháme ještě kynout na plechu
  10. Pečeme poměrně zprudka cca na 190 stupňů dozlatova

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *