Bezlepkové chlebánky

200 g bezlepkové mouky Finax – zelená
230 g bezlepkové mouky Michalík I.
60 g rozpuštěného másla
1 polévková lžíce olivového oleje
1 čajová lžička cukru
1 čajová lžička soli

3/4 kostky droždí
260 ml mléka
2 vajíčka

na potření: mléko

na posypání: mák, amarantová zrníčka, lněná semínka

– z tohoto množství  upečeme 8 kousků

  1. Kvásek uděláme z vlažného mléka, cukru a kvasnic
  2. Ostatní přísady dáme do misky
  3. Přidáme vzejitý kvásek a vyšleháme pomocí ručního el. šlehače těsto
  4. Těsto rozdělíme na stejné díly
  5. Plech vytřeme olejem a skládáme do tvaru kytičky, necháme menší prostor pro kynutí
  6. Dáme pod utěrku a necháme 20 minut kynout
  7. Vykynuté potřeme mlékem a posypeme dle chuti
  8. Pečeme na 180 stupňů dozlatova

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *