Bezlepková želva

na korpus:
3 vajíčka
6 pol.lžic krystal.cukru
3 pol.lžíce vody
1 vanilkový puding
3 pol.lžíce bezlepkové mouky Jizerka
špetka prášku do pečiva

na náplň:
2 kostky tvarohu
2 vanilkové pudinky
500 ml vody
cukr dle chuti
2 vanilkové cukry
1 balíček bezlepkových piškotů a rybízovou marmeládu

  1. Napřed upečeme piškotový korpus ( vyšleháme cukr + bílky + vodu, přidáme žloutky, nakonec vmícháme pudinkový prášek, prášek do pečiva a mouku)
  2. Na plech dáme alobal, nalijeme těsto a pečeme dozlatova
  3. Upečený korpus ještě horký stáhneme i s alobalem z plechu a potřeme rybízovou marmeládou a ihned smotáme a necháme vychladnout
  4. 500ml vody + 2 vanilkové pudinky a cukr dle chuti – z toho uvaříme hustý puding a dáme ho vychladit do studené vody
  5. Do vychladlého přidáme 2 kostky tvarohu a 2 vanilkové cukry a vyšleháme z toho krém
  6. Roládu nakrájíme na tenké stejné díly
  7. Vezmeme si misku, vytřeme ji máslem nebo olejem(aby se nám potom želva vyklopila) a celou plochu vyskládáme roládou
  8. Dáme polovinu krému a pěkně rozetřeme
  9. Potom dáme piškoty nebo použijeme kraje rolády (kdo chce, může dát i kousky kompotového ovoce)
  10. Na to dáme druhou polovinu krému a pěkně uhladíme
  11. Nakonec po celé ploše natlačíme do krému bezlepkové piškoty a dáme ztuhnout do lednice na minimálně 2 – 3 hodiny
  12. Ztuhlou želvu vyklopíme na tác a krájíme jako dort

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *