Bezlepková šlehačková bábovka

1 smetana ke šlehaní ( kelímek 215 g )
4 celá vejce
500 g bezlepkové  mouky Jizerka

250 g krystal.cukru
citrónová kůra z 1/2  citrónu
1/2 prášku do pečiva Dr.Oetker

  1. Do mísy dáme smetanu a celá vejce a řádně promícháme
  2. Přidáme cukr a promícháme buď vařečkou nebo pomocí el.ručního šlehače
  3. Nakonec vmícháme mouku + prášek do pečiva a citr.kůru
  4. Těsto nalijeme do formy (kdo má silikonovou tak vůbec nemusí vymazávat a kdo má jakýkoliv jiný materiál musí formu vymazat a vysypat)
  5. Pečeme na cca 160 stupňů minimálně 45 minut
  6. Po upečení vyklopíme a necháme vychladnout

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *