Bezlepková slaná srdíčka

( těsto je bez vajíček, na potření můžeme použít vodu )
1 kelímek pomazánkového másla vhodného pro bezlepkovou dietu
1,5 kelímku od pomaz.másla bezlepkové mouky (  Jizerku )

bezlepkové jemné párky
strouhaný tvrdý sýr
rozšlehané vajíčko na potření

  1. Aby nám vzniklo bezlepkové lístkové těsto smícháme mouku s pomaz.máslem
  2. Řádně vypracované těsto dáme odpočinout na cca 10 – 20 minut do lednice
  3. Poté dáme na mírně pomoučený vál a pořádně rozválíme
  4. Položíme bezlepkové párečky na těsto a rádýlkem pěkně ořízneme
  5. Přehneme a zmáčkneme, aby těsto drželo spojené
  6. Rozkrájíme na širší kousky, každý kousek pak ještě nařízneme napůl(ale jen nařízneme v místě, kde je párek, tam kde jsme těsto spojili necháme spojené)
  7. V naříznutí rozdělíme, položíme vedle sebe do tvaru srdíčka
  8. Přimáčkneme, aby nám to pěkně drželo, přendáváme na plech a posypeme strouhaným tvrdým sýrem, upečeme

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *