Bezlepková rychlá buchta

5 – 6 jablek
rozinkymletá skořice
5 vajíček

300 g krystal.cukru
6 polévkových lžic vody
1/3 čajové lžičky prášku do pečiva
300 g bezlepkové mouky Jizerka

  1. Jablíčka oloupeme,očistíme a nastrouháme
  2. Na plech dáme alobal, který mírně potřeme olejem, na to dáme nastrouhaná jablíčka, rozinky a skořici podle chuti
  3. Cukr + vodu + bílky vyšleháme, potom přidáme žloutky a ještě řádně vyšleháme
  4. Nakonec přidáme mouku s práškem do pečiva a zašleháme
  5. Těsto nalijeme na nachystaná jablíčka
  6. Pěkně uhladíme a dáme péct do rozehřáté trouby
  7. Pečeme na 180 stupňů dozlatova
  8. Na upečenou buchtu dáme druhý stejný plech a celou buchtu převrátíme
  9. Odděláme alobal a necháme vychladnout
  10. Můžeme nechat tak nebo zdobit čokoládovou polevou

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *