Bezlepková punčová srdíčka

na cukroví:
250 g bezlepkové mouky Schär Mix C
115 g másla
125 g mletého cukru
1 menší celé vajíčko
1 vanilkový cukr

1 čajová lžička prášku do pečiva Dr.Oetker
1/2 čajové lžičky punčové esence
kůra z pomeranče

na krém:   mletý cukr  + máslo + pár kapek punčové esence + pomerančová kůra

na polevu: mletý cukr + šťáva z pomeranče +   kapka punčové esence + trošku potravinářského červeného barviva

na dozdobení: čokoládová poleva

–  z této dávky máme cca 60 hotových srdíček ( záleží na velikosti zvoleného srdíčka )

  1. Všechny přísady na cukroví musíme mít pokojové teploty
  2. Vypracujeme těsto a necháme cca ½ hodinky uležet v lednici
  3. Těsto na mírně pomoučeném válu vyválíme a vykrajujeme stejné tvary srdíček
  4. Skládáme na plech, který jsme potřeli papírem od másla a pečeme ve vyhřáté troubě na 170 stupňů dozlatova
  5. Upečené necháme na plechu trochu zchládnout a potom nám tvary půjdou krásně sudávat
  6. Ze všech přísad na krém utřeme hladký krém a srdíčka k sobě spodní stranou slepujeme
  7. Z přísad na polevu utřeme lesklou polevu (barviva stačí dát opravdu jen trošku – hodně barví) a natíráme srdíčka (protože je budeme ještě zdobit čokoládovou polevou natřeme vždy jen pár aby červená punčová poleva na srdíčku neztuhla)
  8. Připravíme si čokoládovou polevu v sáčku ( více se na tyto srdíčka hodí bíla poleva, ale můžeme použít i hnědou) a srdíčko polijeme tenkým proužkem polevy sem a tam
  9. Vezmeme párátko nebo špejli a polevu protáhneme sem a tam (ale opačným směrem než jsme ji polévali – to znamená, že párátkem protahujeme nahoru a dolů).Musíme, ale pracovat rychle, protože čokoládová poleva rychle tuhne a nešla by potom protáhnout. Děláme proto po jednom srdíčku!!
  10. Vše necháme ztuhnou

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *