Bezlepková pizza

na těsto :
250 ml mléka
1/2 kostky kvasnic
2 čajové lžičky mletého cukru
1 a 1/2 dcl oleje

370 g bezlepkové mouky Jizerka
na kečupový nátěr:
kečup, česnek, olej, koření na pizzu
na obložení:
salám, sýr

  1. Uděláme kvásek z vlažného mléka, cukru a kvasnic
  2. Ostatní přísady dáme do misky, přidáme vzejitý kvásek a vše řádně vyhněteme, až se těsto nelepí na mísu.
  3. Povrchu poprášíme moukou a zakryjeme utěrkou a necháme cca 10 minut nakynout
  4. V době kdy nám kyne těsto si nachystáme kečupový nátěr, dáme do misky kečup, olej, koření na pizzu a prolisovaný česnek, poměr množství si dáme podle své chuti
  5. Vše řádně smícháme
  6. Nakynuté těsto přendáme na plech který je vymazaný olejem
  7. Naolejujeme si i ruce a těsto roztlačíme po celé ploše plechu
  8. Na těsto natřeme kečupový nátěr a začneme skládat salám
  9. Je dobré kolečka salámu natrhat na kousky, pod celá kolečka se v troubě dostane vzduch a ty potom nedrží a odpadávají
  10. Hustě posypeme nastrouhaným sýrem a pečeme ve vyhřáté troubě na 190 stupňů cca 20 minut
  11. Upečenou pizzu necháme trochu vychládnout a nakrájíme na obdélníčky

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *