Bezlepková piškotová bublanina

400 g bezlepkové mouky Jizerka  ( já měla zbytek zelené Finax tak jsem část Jizerky Finaxkou nahradila )
300 g krystal.cukru
4 vejce
130 ml mléka

130 ml oleje
1 vanilkový cukr
1/2 prášku do pečiva
kompotované višně nebo třešně

  1. Vyšleháme bílky s cukrem + van.cukrem do pěny, potom zašleháme žloutky a přidáme mléko a olej
  2. Nakonec přidáme mouku s práškem do pečiva
  3. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech
  4. Na těsto dáme okapané kompotované třešně nebo višně a pečeme na 160 stupňů dozlatova
  5. Upečené necháme vychladnout
  6. Rozkrájíme na stejné kostky a pocukrujeme

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *