Bezlepková perníková chaloupka

420 g bezlepkové mouky Jizerka
140 g mletého cukru
60 g tuku ( já dala Heru )
2 celá vejce
100 g medu

1 polévková lžíce perníkového koření
1 čajová lžička jedlé sody
2 čajové lžičky  kakaa

na potření: 1 rozšlehané vejce

na polevu : 180 g moučkového cukr ( několikrát nutné přesít ), 1 bílek a šťáva z 1 citronu

  1. Všechny přísady na chaloupku navážíme a dáme do misky
  2. Zpracujeme těsto a necháme min.2hodiny v lednici odležet
  3. Mezitím si namalujeme na papír tvar chaloupky a vystřihneme je
  4. Těsto vyválíme a jednotlivé díly vykrájíme
  5. Až si vše nachystáme tak pečeme ve vyhřáté troubě na 170 stupňů, upečené necháme vychladnout a naležet alespoň do druhého dne
  6. Nachystáme si podložku pod chaloupku a obalíme ji do bílého krepáku
  7. Všechny suroviny na polevu smícháme a připravíme si zdobičku
  8. Jednotlivé díly na střechu si ozdobíme jemně
  9. Potom poslepujeme základy chaloupky a spoje nazdobíme (tady můžeme použít na zdobení sáček a udělat si větší dírku, abychom spoje pěkně zakryli)
  10. Střechu natřeme celou na bílo a na polevu nalepíme jednotlivé perníčky, na druhou část střechy ještě nalepíme komín
  11. Střechu nalepíme na zaschlý základ chaloupky
  12. Okolo chaloupky dáme vatu – jako závěje a do komína dáme taky trošku vaty jako dým
  13. Nakonec jemně pocukrujeme jako že sněží

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *