Bezlepková lehká stračatela

na korpus:
5 vajec
100 g cukru
80 g bezlepkové mouky Jizerka
1,5 čajové lžičky prášku do pečiva
20 g kakaa
2 polévkové lžíce oleje

na krém:
500 ml bílého jogurtu Hollandia
2 vanilkové cukry
2 smetany ke šlehání
2 ztužovače šlehačky
100 g hořké čokolády
100 g dobrůtky
1 želatinový ztužovač

  1. Vyšleháme bílky s cukrem do pěny
  2. Přidáme žloutky, poté zašleháme olej a kakao
  3. Nakonec vmícháme mouku s práškem do pečiva
  4. Nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a upečeme
  5. Upečené necháme vychladnout
  6. V misce si smícháme jogurt + vanil.cukry
  7. Ušleháme smetany ke šlehání + stužovače
  8. Dle návodu si připravíme želatinový ztužovač
  9. Do ztužovače přidáme několik lžic jogurtu a poté smícháme s celým jogurtem, nakonec vmícháme i vyšlehané šlehačky
  10. Vmícháme nastrouhanou čokoládu s nastrouhanou dobrůtkou
  11. Potřeme tím vychladlý korpus
  12. Správně by se měla stračatela po vrchu opět posypat strouhanou čokoládou
  13. Necháme ztuhnout v ledničce, pak krájíme na řezy

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *