Bezlepková jahodovo-ořechová pochoutka

na korpus:  150 g bezlepkové mouky Jizerka
170 g mletých ořechů
4 vejce
7 polévkových lžic vlažné vody
7 polévkových lžic oleje
240 g krystalového cukru

1/2 prášku do pečiva Dr.Oetker

na krém:  1 bílý jogurt ( 400 g )
1 zakysaná smetana
500 g tvarohu
1 želatinový ztužovač za studena
mletý cukr dle chuti

dále potřebujeme: 1 smetanu ke šlehání + 1 ztužovač šlehačky, čerstvé jahody, jahodovou marmeládu

  1. Vyšleháme bílky s cukrem, přidáme žloutky, olej a vodu
  2. Přidáme mleté ořechy, nakonec opatrně vmícháme mouku s práškem do pečiva
  3. Nalijeme na vymazaný a vysypaný plech
  4. Uhladíme a pečeme v rozehřáté troubě
  5. Upečené necháme vychladnout
  6. Vychladlý korpus potřeme mírně jahodovou zavařeninou a po celé ploše naskládáme nakrájené jahody
  7. Smícháme jogurt,tvaroh,cukr a zakysanou smetanu
  8. Podle návodu na sáčku si připravíme z vlažné vody želatinový ztužovač za studena, přidáme k němu pár lžic smíchaného krému
  9. Nakonec vše smícháme dohromady a nalijeme po celé ploše na jahody
  10. Stěrkou uhladíme a necháme v ledničce ztuhnout
  11. Mezitím vyšleháme smetanu ke šlehání se ztužovačem a přidáme ke šlehačce pár rozmačkaných jahod na obarvení
  12. Na ztuhlém moučníku si naznačíme, kde budeme krájet a uprostřed každou kostku ozdobíme jahodovou šlehačkou a nakonec ještě dozdobíme jahodou

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *