Bezlepková jahodová pochoutka

1 sáček bezlepkových piškotů
1 vanilkový pudink
1 jahodový pudink
250 ml smetany ke šlehání
1 kostka tvarohu

1 žloutek
70 g másla
350 ml vody
4 – 5 větších jahod
cukr moučka dle chuti
na ozdobení: šlehačka a jahod\

  1. Nejdříve si vypláchneme studenou vodou formu, do které budeme dortík dávat
  2. Potom uvaříme z vody, jahodového pudinku a cukru pudink,nalijeme na dno formy
  3. Opereme větší jahody a rozkrájíme na jahodový pudink a necháme vychládnout
  4. Smetanu,vanilkový pudink a žloutek dáme do kastrolku s uvaříme na hustou kaši (vaříme jako klasický pudink)
  5. Do misky si nachystáme tvaroh,máslo a cukr a utřeme na krém
  6. Přidáme vychladlý vanilkový pudink a vyšleháme na hladký krém
  7. Na jahody střídavě dáváme vrstvu krému a piškotů
  8. Končíme vrstvou krému a necháme v lednici ztuhnout
  9. Ztuhlé vytáhneme, přiklopíme tácem a převrátíme, aby se nám dort pěkně z formy vyklopil
  10. Krájíme a můžeme ozdobit šlehačkou a celou jahodou

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *