Bezlepková hrušková buchta

3 vejce
špetka soli
230 g bezlepkové mouky Jizerka
130 g krystal.cukru
1 vanilkový cukr

1/2 prášku do pečiva Dr.Oetker
140 ml mléka
120 ml oleje
200 ml smetany ke šlehání ( 1 kelímek )
1 hrušková zavařenina
na sníh budeme potřebovat 4 bílky, 100 g moučkového cukru

  1. Z bílků ušleháme tuhý sníh
  2. Smícháme v míse mouku s práškem do pečiva, cukrem a vanilkovým cukrem a přidáme špetku soli
  3. Přidáme žloutky, olej a mléko a řádně vyšleháme
  4. Nakonec přidáme šlehačku a opět prošleháme
  5. Potom přidáme sníh z bílků, který opatrně zašleháváme
  6. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a rozetřeme po celé ploše plechu
  7. Na těsto naskládáme zavařené hrušky, nakrájené na kousky a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů
  8. Upečenou buchtu vyndáme z trouby ven
  9. Vyšleháme sníh z bílků a cukru a potřeme tím celou buchtu a dáme ještě dopéct
  10. Upečenou buchtu necháme vychladnout a krájíme na větší kostky

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *