Bezlepková domácí tlačenka

– na tlačenku použijeme vařenou hlavu, kolena, jazyk, srdíčko, játra, plecko, můžeme i nožky

– na dochucení potřebujeme sůl, pepř, česnek, majoránku
– vše si uvaříme jako když děláme vývar, do kotle ( popř. velkého hrnce ) dáme maso, pepř, mrkve, celer, petržel, sůl a vaříme

  1. Uvařené maso vytáhneme
  2. Kůže odkrájíme (později je pomeleme)
  3. Veškeré maso nakrájíme na kostky
  4. K masu přidáme pomleté kůže, koření na dochucení a přidáváme po trochách vývar, tak aby nám vznikla rosolovitá hmota
  5. Takto nachystané plníme do koupených střev
  6. Na obou stranách pevně zavážeme
  7. Nakonec povaříme ve vřelé vodě cca ½ – ¾ hodiny
  8. Povařené vytáhneme, otřeme, špendlíkem po celé délce propícháme, aby se ztratili vzduchové bublinky a takto nachystané zatížíme a necháme zcela vychladnout ( při chladnutí chodíme tlačenky průběžně otáčet)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *