Bezlepková děrovaná buchta

na těsto:  35 dkg bezlepkové mouky Jizerka
20 dkg cukru
1 prášek do pečiva Dr.Oetket
12 dkg Hery
2 vejce
2 polévkové lžíce oleje

3/4 hrnku mléka
špetka soli

na polevu:  18 dkg Hery
4 polévkové lžíce rumu
3 polévkové lžíce horké vody
30 dkg cukru
4 dkg kakaa

  1. Dáme do mísy mouku, cukr, prášek do pečiva a sůl a promícháme
  2. Přidáme vejce, olej, rozpuštěnou Heru a mléko a promícháme, aby nám vzniklo těsto
  3. Nalijeme na řádně vymazaný a vysypaný plech
  4. Pečeme na 180 stupňů
  5. Do upečené buchty uděláme opačným koncem vařečky nepravidelné dírky
  6. Do kastrolku dáme vodu + rum + Heru
  7. Zahříváme na mírném ohni tak dlouho až se Hera rozpustí
  8. Poté přidáme cukr a kakao
  9. Stáhneme plamen a úplné minimum a vaříme tak dlouho až nám poleva pěkně ztmavne a mírně zhustne
  10. Hotovou, ještě teplnou polevu nalijeme na buchtu ( začneme od středu, aby se zaplnily všechny dírky)
  11. Pěkně uhladíme, necháme ztuhnout a rozkrájíme na řezy

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *