Bezlepková čokoládová srdíčka

170 g bezlepkové mouky Jizerka
80 g moučkového cukru
80 g mletých ořechů
80 g másla
80 g čokolády nastrouhané na hrubém struhadle

1 vejce
1 polévková lžíce pomerančové kůry
na špičku nože mleté skořice
na slepení : meruňková marmeláda
na ozdobení: čokoládová poleva

z této dávky máme cca 45 hotových slepených srdíček

  1. Navážíme si mouku, máslo, cukr a ořechy
  2. Nastrouháme čokoládu a přidáme zbývající suroviny, uděláme těsto které necháme cca 1 hodinu odpočinout v lednici
  3. Těsto rozválíme
  4. Vykrajujeme srdíčka, skládáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě
  5. Upečené necháme na plechu vychládnout a poté jdou srdíčka krásně vzít do ruky
  6. Vždy dvě srdíčka slepíme meruňkovou marmeládou a půlku pak namáčíme do čokolády, necháme zatuhnout

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *