Bezlepková chlebová roláda

150 g bezlepkové mouky Schär mix B
100 g bezlepkové mouky Jizerka
180 ml mléka

1 čajová lžička instantního droždí
1 čajová lžička soli

na náplň: anglická slanina nebo různé druhy salámů, vařená vajíčka, strouhaný sýr

na potření: rozšlehané vajíčko

  1. Všechny suroviny na těsto smícháme a pomocí el. šlehače nebo robota vypracujeme těsto
  2. Přendáme na mírně pomoučený vál a vypracujeme hladké těsto(je dobré si na to mírně omoučit ruce)
  3. Těsto rozválíme na šířku formy(použijeme buď formu na biskupský chlebíček nebo srnčí hřbet)
  4. Napřed naskládáme uzeninu
  5. Poté dáme uvařená nastrouhaná vajíčka
  6. Nakonec posypeme strouhaným sýrem
  7. Zabalíme jako roládu
  8. Konec mírně přitlačíme (do formy potom dáváme spojem na dno)
  9. Kraje pořádně zmáčkneme, přendáme do vymazané formy a mírně zmáčkneme a necháme kynout
  10. Nakynuté potřeme rozšlehaným vajíčkem posypeme lněným semínkem a dáme péct do rozehřáté trouby na 160 stupňů
  11. Upečené necháme mírně vychládnout a vyndáme z formy

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *