Bezlepková buchta s krémem z ledových kaštanů

na korpus:
550 g bezlepkové mouky Jizerka
270 g krystal.cukru
1 a 1/2 dcl oleje
2 a 3/4 dcl mléka
4 polévkové lžíce kakaa

1 prášek do pečiva Dr.Oetker
4 vejce

na krém:
3 smetany ke šlehání + 3 čokoládové tyčinky ledových kaštanů

na posypání:
Granko nebo strouhaná čokoláda

  1. Smetanu a ledové kaštany dáme do kastrůlku a zahříváme k varu
  2. Necháme probublat, potom odsuneme z ohně a necháme vychladnout, vychladlé dáme do lednice do druhého dne( je potřeba si toto nachystat den předem)
  3. Krystal cukr + bílky vyšleháme a potom přidáme žloutky a přešleháme
  4. Přidáme kakao, mléko a olej a šleháme
  5. Nakonec přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva
  6. Vyšlehané těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech
  7. Pěkně urovnáme a pečeme na 180 stupňů v předehřáté troubě
  8. Upečený korpus necháme vychladnout
  9. Vezmeme svařenou smetanu a začneme šlehat krém
  10. Krém dáme na vychladlý korpus
  11. Pěkně uhladíme a nakonec posypeme Grankem nebo strouhanou čokoládou

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *