Bezlepková buchta různých chutí

na těsto:
420 g bezlepkové mouky Jizerka
200 ml mléka
2 vejce
70 g rozpuštěné hery

5 polévkových lžic cukru + 2 čajové lžičky cukru na kvásek
1/2 kostky droždí

na nádivku: můžeme použít tvaroh, povidla, kompotované ovoce, rozinky, posypátko, mák, marmeláda ………..

na potření: olej

  1. Z mléka, cukru a droždí necháme vzejít kvásek
  2. Do mísy si nachystáme ostatní suroviny, přidáme vzejitý kvásek a uhněteme hladké těsto
  3. Těsto posypeme trochou Jizerky, zaděláme utěrkou a necháme kynout
  4. ¾ vykynutého těsta dáme na plech vyložený pečícím papírem (je lepší ho ještě potřít olejem) a těst válečkem pěkně po celé ploše rozděláme
  5. Ze zbylé 1/3 těsta uděláme válečky a naskládáme mřížku,náplně použijeme dle chuti, střídáme minimálně dva druhy
  6. Pokud použijeme kompotované ovoce nebo marmeládu dáme na to ještě posypátko
  7. Mřížku potřeme olejem a pečeme v troubě vyhřáté na 170 stupňů dozlatova
  8. Upečené necháme vychladnout a nakrájíme na kostky
  9. Nakonec pocukrujeme

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *