Bezlepková bábovka z jablek

2 hrnky bezlepkové mouky Jizerka
1 a 1/4 hrnku cukru
1/2 kostky Hery
3 vejce

1 prášek do pečiva Dr.Oetker
2 čajové lžičky skořicového cukru
1 a 1/2 hrnku zavařených jablek
ještě můžeme přidat hrst rozinků

  1. Nejprve si ušleháme jen bílky na tuhý sníh
  2. Do misky dáme rozpuštěný tuk + cukr a utřeme
  3. Potom přidáme žloutky a prošleháme
  4. Nakonec přidáme jablíčko a skořicový cukr
  5. Vmícháme mouku s práškem do pečiva a vznikne nám hutné a tuhé těsto
  6. Nakonec opatrně vmícháme ušlehaný sníh
  7. Přendáme do formy, uhladíme a pečeme v rozehřáté troubě na 150 stupňů dozlatova
  8. Upečené vyklopíme a necháme vychladnout

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *