Bezlepková bábovka s mákem

130 g Hery
250 g krystal.cukru
4 vejce
125 ml mléka

250 g bezlepkové mouky Jizerka + 4 polévkové lžíce této mouky
1/2 sáčku prášku do pečiva Dr.Oetker
6 polévkových lžic mletého máku

  1. Vyšleháme bílky s cukrem do pěny, potom zašleháme žloutky a rozpuštěnou heru + mléko
  2. Nakonec přidáme prášek do pečiva a 250 g mouky
  3. Potom těsto rozdělíme na poloviny, do první půlky přidáme 4 pol.lžíce mouky a promícháme
  4. Takto nachystané těsto nalijeme do formy na bábovku
  5. Do druhé poloviny těsta přidáme mák a promícháme a nalijeme na první polovinu těsta
  6. Vezmeme vidličku a děláme jakoby mírné kroužky, aby se nám těsta promíchala
  7. Pečeme v předehřáté troubě – pečeme pomalu na 150 stupňů cca 50 – 60 minut

Upečenou bábovku vyklopíme z formy a necháme vychladnout

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *